Про формування показників зі статистики населення та про основні недоліки у заповненні лікарських свідоцтв про смерть йшлося на нараді , яку   23 квітня 2024 року працівники Головного управління статистики в Івано-Франківській області  у режимі  online  провели з медичними працівниками комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної  і консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради». У заході взяли участь понад 80 лікарів-терапевтів, сімейних лікарів та адміністрація структурних підрозділів комунального підприємства.

У вступному слові Марія КОЗАК, заступник начальника Головного управління статистики в Івано-Франківській області, наголосила, що одним із найважливіших критеріїв оцінки і характеристики стану здоров’я населення та його змін є статистичні показники смертності. Головним завданням демографічної статистики є вивчення резервів зниження смертності та отримання відповіді наскільки зростання показників смертності обумовлене старінням населення, а наскільки – зміною умов життя.

У ході зустрічі Оксана ШАТОВА, заступник начальника управління – начальник відділу роботи з адміністративними даними та проведення переписів Головного управління статистики в Івано-Франківській області, проінформувала, що для забезпечення надійності та об’єктивності статистичної інформації органи державної статистики проводять постійну роботу з перевірки якості заповнення лікарських свідоцтв про смерть, ознайомила учасників з основними недоліками у їх заповненні.

 

 

Дата останньої модифікації: 23/04/2024