Про залучення інтелектуального потенціалу краю до вирішення завдань на всіх рівнях, підвищення рівня творчої активності та відзначення ролі творчих особистостей в науково-технічній та винахідницькій діяльності йшлося на обласній науково-практичній конференції до Міжнародного дня інтелектуальної власності «Інтелектуальна власність та цілі розвитку: будуємо наше спільне майбутнє за допомогою інновацій та творчості», в якій 26 квітня 2024 року взяли участь працівники Головного управління статистики в Івано-Франківській області. Конференція була організована ГО «Івано-Франківська обласна організація товариства винахідників і раціоналізаторів України», ГО «Івано-Франківська обласна організація спілки наукових та інженерних об'єднань України» та ЗВО «Університет Короля Данила».

У конференції взяли участь представники органів влади та місцевого самоврядування, закладів вищої освіти, наукових та просвітницьких установ, підприємств виробничої сфери Прикарпаття, винахідники та раціоналізатори області.

У частині обміну інтелектуальними напрацюваннями Головне управління статистики щорічно бере участь у підготовці щорічного каталогу «Інтелектуальний продукт вчених, винахідників і раціоналізаторів Прикарпаття»,  в якому за 2023 рік представлено статтю на тему «Візуалізація даних як складова статистичної грамотності».

Під час заходу оголосили переможців обласного рейтингового огляду за 2023 рік «Науково-технічна творчість Прикарпаття», переможцям вручили дипломи, посвідчення,  нагрудні значки «Галицький кмітливець».

 

 

Дата останньої модифікації: 26/04/2024