18 квітня 2024 року  у Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області проведено навчальний семінар на тему «Статистика та її роль в економічному та соціальному житті держави»  та пізнавальну екскурсію для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», а також викладачів кафедри фінансів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

У вступному слові Юлія МАКАР, перший заступник начальника Головного управління статистики,  розповіла про мету, основні завдання та напрямки роботи органів державної статистики. Тетяна МАЦЮК, начальник відділу поширення інформації, комунікацій та моніторингу статистичної діяльності ознайомила присутніх з процесно-орієнтованим підходом до статистичного виробництва – від збору даних до поширення  офіційної державної статистичної інформації на прикладі державних статистичних спостережень з питань зовнішньоекономічної діяльності. Було презентовано статистичні продукти, які готуються Головним управління статистики,  проінформовано про порядок оприлюднення статистичної інформації та її підготовки на запити різних цільових груп користувачів. У ході заходу проведено практичне заняття з навігації по офіційних вебсайтах Державної служби статистики України, Головного управління статистики в Івано-Франківській області та сайтах інших територіальних органів державної статистики.

Слухачі дізналися про історію становлення статистики, відвідали музей, який діє в Головному управлінні статистики.

Висловлюємо подяку кандидату економічних наук, доценту кафедри фінансів Оксані ЦЮПІ за сприяння у підвищенні статистичної грамотності здобувачів освіти!

 

 

Дата останньої модифікації: 19/04/2024